Persberichten

Vijf verdachten aangehouden na sigarettendiefstal

Bij de politie kwam donderdag 16 februari omstreeks 03.45 uur een melding binnen dat er ingebroken werd in een supermarkt in Noordwijkerhout. Twee mannen waren er na de inbraak op een scooter vandoor gegaan. Agenten hielden later die nacht vijf verdachten aan.

De inbrekers gingen er na de inbraak met een groot soort hoeslaken gevuld met sigaretten vandoor op een scooter. Oplettende getuigen alarmeerden direct de politie die snel ter plaatse was. De ruit van de winkel was ingegooid en de rolluiken van de sigarettenkasten bleken geforceerd. In de winkel werden meerdere pakjes sigaretten op de grond aangetroffen.

Agenten in burger zagen even later dat er sigaretten in een voertuig werden geladen. Ze besloten het voertuig te volgen. De auto leidde naar een woning in de Borodinstraat in Almere. De politie hield vijf mannen aan op verdenking van de sigarettendiefstal in Noordwijkerhout of betrokkenheid daarbij. Het gaat om vier mannen uit Almere in de leeftijd van 22 tot 35 jaar. Ook werd een 29-jarige Amsterdammer aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

In de woning werden diverse goederen aangetroffen waarvan de herkomst wordt onderzocht. Mogelijk dat de goederen van inbraken afkomstig zijn. Ook de gestolen sigaretten werden teruggevonden. De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de in de woning aangetroffen goederen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *