Nieuws

Weinig stormschade in Almere, wel overlast voor treinreizigers

De storm die donderdagmiddag en -avond over Nederland trok heeft voor weinig schade gezorgd in Almere. De brandweer moest in Almere acht keer in actie komen voor verschillende stormschades. 

De eerste gevolgen van de storm werden even na 15:00 uur zichtbaar. Vuilnisbakken vlogen over de weg en het recycleperron werd per direct gesloten omdat het te onveilig was geworden. Om 16:45 uur kreeg de brandweer de eerste stormschademelding. In een appartementencomplex aan de Fellinilaan bleek een stuk kunstgras op een balkon te liggen.

Sieradenbuurt
Bij een woning aan de Tiarastraat was de beplating van een dak losgelaten. Brandweerlieden zijn met een ladder omhoog geklommen en hebben de plaat naar beneden gehaald.

Bloemenbuurt
In de Petuniastraat sloegen een aantal takken van een boom tegen het dak van een woning aan met losse dakpannen tot gevolg. Om verdere schade te voorkomen heeft de brandweer een aantal takken weggezaagd.

Europakwartier
Op een appartementencomplex aan de Ierlandstraat lagen een aantal zonnepanelen los. De brandweer kon ze echter niet vastzetten. De brandweer heeft een deel van de straat afgezet.

Station Almere Centrum
Station Almere Centrum is donderdagavond afgesloten nadat er glasplaten naar beneden waren gevallen. Vrijdagochtend waren spoor 1 en 2 afgesloten waardoor er minder treinen konden rijden. Bekijk ons andere artikel voor meer informatie. Ook zorgde een defecte trein bij station Muziekwijk eerder op de avond voor de nodige vertraging.

Tussen de Vaarten
Bij een woning aan de Kandinskystraat waren een aantal antennes die op het dak van een woning stonden losgeraakt. De brandweer heeft de constructie met een slijptol afgebroken.

Video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *