Kort nieuws

Station Almere Centrum dicht door stormschade

Donderdagavond is station Almere Centrum ontruimd en afgesloten nadat er een onveilige situatie was ontstaan door de storm. Het station blijft minstens tot het einde van de dienstregeling gesloten. 

Rond 22:45 uur is het station op last van de hulpdiensten ontruimd en afgesloten voor alle reizigers. De politie en brandweer kwamen ter plaatse bij het station omdat er glasplaten van het dak naar beneden zouden komen. Aan de zijde van perron 1 bleken er door de wind meerdere glasplaten naar beneden te zijn gekomen.

Omdat de veiligheid van de reizigers niet gegarandeerd kon worden werd het treinstation afgesloten. Treinen passeerden het station, maar reizigers konden niet in- of uitstappen. Eerder vanavond ondervond het treinverkeer ook al hinder vanwege een defecte trein bij station Muziekwijk. Hierdoor was er een half uur lang maar één spoor beschikbaar.

Het is onduidelijk wanneer het station weer open zal gaan en of dit gevolgen zal hebben voor de ochtendspits.

Update: Spoor 1/2 is tot vrijdagochtend 10:15 uur afgesloten geweest. Hierdoor reden er geen Intercity’s tussen Almere Centrum en Amsterdam Centraal. Ook de Sprinter van Almere Centrum naar Utrecht Centraal reed niet. Inmiddels is het treinverkeer volledig hervat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *