Nieuws

Ongeval tussen auto en streekbus Literatuurwijk

Dinsdag aan het begin van de avond heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een streekbus bij een busovergang in de Literatuurwijk. Er is één gewonde naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 18.00 uur ging het mis bij het oversteken van de busbaan bij de Prozastraat. Tijdens het oversteken werd de auto geraakt door de bus en eindigde de auto in de bosjes naast de busbaan. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de betrokkenen te controleren op eventuele verwondingen. Eén inzittende van de auto is met de ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht.

Als gevolg van het ongeval is het busverkeer tijdelijk gestremd geweest. De camerabeelden die in de bus worden opgenomen moeten uitsluitsel geven over welke verkeersdeelnemer door het rode licht is gereden.

Een gedachte over “Ongeval tussen auto en streekbus Literatuurwijk

  • In het geval van de auto/bus aanrijding in literatuurwijk had de bus groen licht, de bestuurder van de auto heeft, zoals de meeste bestuurders bij overgangen, niet goed gekeken en is door rood gereden, overigens een ergenis voor vele chauffeurs, ik kan me zo voorstellen als je vol in de remmen moet met de bus dat de passagiers in een klap allemaal naar voren worden geslingerd, er zitten geen gordels in een bus…mijn advies aan auto’s, fietsers en voetgangers…beter uit je doppen kijken!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *