Kort nieuws

Landelijke Veiligheidsdag op 13 mei in teken van samenwerking

Op zaterdag 13 mei zal de vierde editie van de Landelijk Veiligheidsdag in Almere worden gehouden. Die dag laten politie, brandweer, defensie, GGD en de Reddingsbrigade in Almere opnieuw zien hoe zij als hulpdiensten onderling samen optrekken bij een calamiteit. Het thema van dit jaar is samenwerking. Onder het motto ‘Ontdek de held in jezelf’ ervaart het publiek wat het werk van de hulpdiensten inhoudt.

Centrum

Doel van het evenement is het publiek kennis te laten maken met de wereld van veiligheid: welke partijen werken hieraan en wat doen ze precies? En wat kan je zelf doen bij calamiteiten in en rond je huis. Naast de Esplanade worden dit jaar ook de andere pleinen in de stad bij het evenement betrokken. Aan het complete programma wordt momenteel hard gewerkt. Dit wordt later bekend gemaakt.

Hulpverleners

De partijen waarmee de Landelijke Veiligheidsdag wordt georganiseerd zijn – naast Almere City Marketing – Veiligheidsmuseum PIT, de gemeente Almere, GGD/GHOR Flevoland, Ministerie van Defensie, Reddingsbrigade Nederland, Politie Midden-Nederland, het Nederlandse Rode Kruis, Brandweer Flevoland en SRCN Reddingshonden.

Een overzicht van vorig jaar:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *