Persberichten

Drie woninginbrekers aangehouden in Filmwijk

Vrijdagochtend heeft de politie drie woninginbrekers op heterdaad aangehouden. De verdachten waren gevlucht in een gereedstaande auto maar konden al snel door de politie worden aangehouden. 

Rond 10.00 uur kreeg de politie een melding van een alerte bewoner uit Filmwijk. Hij zag drie personen die verdacht bij een woning rondhingen. Het leek alsof zij iets met een slot aan het doen waren. Bij het zien van de melder, namen zij de benen en verlieten de Filmwijk in een gereedstaande auto. De getuige gaf een goed signalement van de personen en kon de auto goed omschrijven.

Met zes politieauto’s werd een zoekslag gemaakt in de omgeving. Ook was de politiehelikopter toevallig in de buurt waardoor ook vanuit de lucht meegezocht kon worden. Eén van de surveillerende auto’s zag een personenauto die voldeed aan de omschrijving rijden over de Annie Bosstraat in de richting van de Romy Schneiderweg. Bij het zien van de politieauto verhoogde de bestuurder de snelheid. Een andere politie-eenheid reed de vluchtende auto tegemoet op de Romy Schneiderweg waarna agenten de auto konden klem rijden op de Marlene Dietrichstraat.

In de auto zaten drie personen die overeenkwamen met het opgegeven signalement van de getuige. Alle drie de verdachten zijn aangehouden. 

Foto: Politie Almere Stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *