Persberichten

Spelende jongetjes bekogeld met vuurwerk

-* UPDATE 05-01-2017: Geen vuurwerk gegooid naar 9-jarige jongen *-

 

Maandagmiddag 2 januari is een 9-jarige jongen uit Almere gewond geraakt toen er vuurwerk naar hem gegooid werd op de Jan van Goyenstraat in Tussen de Vaarten. De politie zoekt getuigen.

Rond 16.40 uur was de jongen samen met een vriendje aan het spelen in een speeltuintje aan de Jan van Goyenstraat. Een groepje jongemannen was met vuurwerk aan het gooien en gooide een stuk vuurwerk, een illegale Cobra 6, naar de vriendjes toe en renden vervolgens weg. De twee jongens probeerden weg te rennen, maar een stuk vuurwerk ontplofte bij het slachtoffer in de buurt. De Almeerder en zijn vriendje renden naar huis waar bleek dat het slachtoffer brandwonden had aan zijn arm en gezicht. Hiervoor is hij in een ziekenhuis behandeld.

De vier jongemannen zouden rond de 18 jaar zijn waarvan twee met een lichtgetinte huidskleur en twee met een blanke huidskleur. Degene die het stuk vuurwerk gooide, heeft een blanke huidskleur, blond haar en hij droeg een donkerblauw vest.

De politie vraagt getuigen zich te melden. Mensen die meer weten kunnen dit melden bij de politie in Almere via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De ouders van de gewonde jongen hebben op Facebook een bericht geplaatst waarin men ook vraagt om meer informatie.

Foto's: Via Facebookgroep Tussen de Vaarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *