Persberichten

Getuigen gezocht: mishandeling agent en doorrijden na aanrijding

De politie van team Almere Buiten Hout is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een agent en het doorrijden na een aanrijding op de Laan de VOC, zaterdagavond. Omstreeks 19:45 uur zag een agent in Almere Buiten twee mannen op een brommer rijden. Opvallend was dat de brommer geen kentekenplaat had. Hierop besloot de agent de bestuurder en passagier te controleren. De brommer ging er echter bij het zien van het stopteken vandoor.

Er ontstond een achtervolging over de Laan der VOC waarbij de bestuurder ten val kwam. Op het moment dat de agent hem wilde aanhouden, lukte het de bestuurder zijn brommer weer te pakken en te gaan rijden, waardoor de agent door de brommer werd meegesleurd. Iets verderop kwamen de bestuurder en agent weer ten val met de brommer. Met alle macht probeerde de bestuurder zich los te rukken.

Hierop begon de bijrijder de agent aan te vallen door de slaan, trekken en duwen. Het lukte de bestuurder wederom de brommer van de grond te pakken en weg te rijden. De agent trok zich los van de bijrijder en ging hierop rennend achter de bestuurder op de brommer aan.

Ongeveer 10 meter verderop botste de bestuurder met zijn brommer tegen een auto op de rijbaan. Hierop kon de agent de bestuurder weer beet pakken. De bestuurder en de bijrijder hebben de agent vervolgens belaagd en aangevallen. De agent was hierdoor voor zijn veiligheid genoodzaakt afstand te creëren, waarop de bestuurder kans zag de brommer te pakken en weg te rijden. Omstanders hebben nog geprobeerd de bestuurder te stoppen.

De bijrijder is vervolgens met enig verzet aangehouden.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Als u informatie heeft dan kunt u bellen met 0900-8844.

Foto’s: Politie Almere Buiten Hout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *