Persberichten

€61.500 schade tijdens jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling is de schade ten opzichte van de jaarwisseling 2015-2016 gedaald met bijna € 4.000,- tot € 61.500. Er zijn minder verkeersborden vernield. In 2016 werden 118 verkeersborden vernield, in 2017 waren dit er 115. De vernielingen aan prullenbakken zijn met tien gestegen: 87 in 2017 ten opzichte van 77 prullenbakken in 2016. Er zijn tien ABRI’s vernield, dit waren er vorig jaar 14. Er is minder schade toegebracht aan de speelvoorzieningen.

Voorkoming van schade door het hele jaar

Stichting de Schoor heeft in kader van jongerenparticipatie veel aandacht voor de aanpak vandalisme. De campagne ‘Stop vandalisme’ wordt uitgevoerd door de Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA) en de Jongeren Raad Almere. Hieruit is een campagneteam gevormd, dat regelmatig activiteiten organiseert gericht op bewustwording. De achterliggende gedachte is altijd: Vandalisme, niet normaal!

Het team gaat in gesprek met jongeren op straat en geeft voorlichting op basisscholen. Leerlingen krijgen bijvoorbeeld handvatten hoe om te gaan met daders van vandalisme. De scholen kunnen hier vervolgens zelf ook mee aan de slag. Daarnaast heeft de JVSA op Facebook een ‘Stop vandalisme’- account. Jongeren kunnen zelf ideeën inbrengen of de pagina liken. Voor deze jaarwisseling heeft de JVSA met leerlingen van het Echnaton een filmpje gemaakt met de titel: Hoe vier jij oud en nieuw?! Veilig & gezellig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *