Nieuws

Veel belangstelling voor bewonersavond Evenaar

Omwonenden van de Evenaar hebben woensdagavond in basisschool Het Spectrum gesproken over de verkeersveiligheid op de Evenaar. Er werd een opsomming gemaakt van de verschillende problemen die er zijn. 

De avond werd georganiseerd door actiecomité Veilige Regenboogbuurt/Evenaar. Tijdens de avond was het nog niet de bedoeling dat men met elkaar in discussie ging over mogelijke oplossingen van de problemen op de Evenaar, maar dat er zo veel mogelijk bewoners en betrokkenen aan het woord kwamen, zodat zij konden vertellen wat ze onveilig vinden aan de Evenaar.

Tijdens de avond werd er gesproken over de onderwerpen verlichting, oversteekplaatsen, kruisingen en drempels. Bewoners zijn ontevreden over de slechte verlichting bij oversteekplaatsen, dat je soms lang moet wachten als je over wilt steken, onduidelijke voorrangssituaties, borden die het zicht ontnemen en de slechte drempels. Ook vinden bewoners de Evenaar te druk voor een éénbaansweg.

Wethouder Frits Huis sprak zijn waardering uit voor de organisatoren en de toon die de discussie heeft gekenmerkt. De wethouder heeft toegezegd dat de bewoners buitengewoon serieus genomen worden en dat alle problemen worden bekeken.

Bewoners kunnen via internet een enquête invullen over de Evenaar. Tot nu toe zijn er al meer dan 170 reacties binnengekomen. Het is tot 7 februari mogelijk om de enquête in te vullen.

Bekijk de volledige video van de bewonersavond op ons YouTube-kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *