Persberichten

Mannen komen met babbeltruc binnen

Meldkamer_1In Muziekwijk en Noorderplassen probeerden twee dieven door zich uit te geven als medewerkers van een energie- of een waterleidingbedrijf woningen binnen te komen. Bij verschillende vrouwen lukte hen dat. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

Op maandag 28 november belt tussen 12.00 uur en 13.00 uur een man aan bij een woning aan de Menuetstraat in Muziekwijk. De bewoonster doet open en de man zegt dat hij bij energiebedrijf Nuon werkt en de temperatuur van stadsverwarming komt controleren in verband met risico op Salmonella. Ze laat hem binnen. Hij kijkt wat rond in de keuken, neemt daar een watermonster, maar kijkt niet in de meterkast. Daarna vertrekt hij weer. De bewoonster krijgt een vervelend gevoel bij de gang van zaken en bedenkt zich dat een verkeerde temperatuur van warm water geen risico geeft op Salmonella, maar op Legionella. Daarop belt ze met de Nuon en krijgt te horen dat de man geen medewerker van dat bedrijf is. De bewoonster controleert nog een keer haar huis, maar er blijkt niets te zijn gestolen. Kennelijk had de nepmonteur geen kans gezien iets te stelen. Toen hij wegging riep hij “Hou-doe!”, met de klemtoon op de eerste lettergreep.

Geen spullen weg

Diezelfde middag was het verderop in Almere mis. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur belt een man aan bij een woning aan het Spinnakerplantsoen. De bewoonster doet open en de man zegt dat hij bij waterleidingbedrijf Vitens te zijn en dat hij een monster van het water moet komen nemen. De bewoonster vindt het een vreemd verhaal, vertrouwt de man niet en laat hem niet binnen. Wel neemt ze contact op met Vitens. Ze krijgt te horen dat de man inderdaad geen medewerker van dat bedrijf is. Als de Almeerse later die middag met een buurvrouw van enkele huizen verderop spreekt, blijkt dat de man daar met hetzelfde verhaal aan de deur is geweest. Die bewoonster had de man wel binnengelaten. Hij had wat in het huis gerommeld, maar verliet de woning al snel weer. De bewoonster miste geen spullen.

Signalementen

Qua signalementen lijkt het niet om dezelfde verdachte te gaan. Omdat beide mannen een watermonster wilden nemen, de straten redelijk bij elkaar in de buurt liggen en de tijdstippen is het goed mogelijk dat deze verdachten samen zijn gekomen en ieder voor zich daar in de buurt op pad is gegaan. De één viel op door het donkergrijze koffertje of koelbox die hij bij zich had, de ander doordat hij met een witte emmer rondliep.

Verdachte 1:

man
blanke huidskleur
lengte 1,85 meter
kort, grijs, golvend haar
droeg een grijze trui
had een spijkerbroek aan
had een donkergrijs koffertje of een donkergrijze koelbox bij zich.

Verdachte 2:

man
blanke huidskleur
leeftijd ongeveer 40 jaar
lengte circa 1,75 meter
kaal hoofd
grijze ogen
normaal postuur
sprak Nederlands zonder opvallend accent
droeg een T-shirt
had een witte emmer bij zich.

Vragen

Heeft u de verdachten die maandagmiddag 28 november 2016 in Muziekwijk of Noorderplassen gezien.? De één viel op door het donkergrijze koffertje of koelbox die hij bij zich had, de ander doordat hij met een witte emmer rondliep.
Weet u misschien wie de verdachten zijn?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *