Nieuws

Zwaan verstrikt in vishaak op het Weerwater

Zaterdagmiddag zijn de dierenambulance en brandweer in actie gekomen voor een zwaan op het Weerwater. De zwaan zat verstrikt in een vishaak.

Rond 16:00 uur was een jongen aan het vissen op het Stedenwijkstrand toen het mis ging. Een zwaan die in de omgeving aan het zwemmen was raakte verstrikt in de vishaak van de jongen. De vogel zwom ongeveer 20 meter uit de kant en deed verwoede pogingen om los te komen. Omdat de zwaan vanaf de kant niet te bereiken was werd de hulp van de brandweer ingeroepen.

Met behulp van de brandweerboot kon de zwaan worden gevangen. De vishaak is zo goed mogelijk uit de poot van de zwaan gehaald. Hierna hebben vrijwilligers van de dierenambulance de zwaan meegenomen. De zwaan is naar het vogelhospitaal in Naarden gebracht en zal daar aan zijn verwondingen worden behandeld. Als de zwaan weer volledig hersteld is, zal deze uitgezet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *