Nieuws

Treinverkeer hervat na aanrijding spoorviaduct

Het treinverkeer tussen Almere Oostvaarders en Almere Centrum heeft maandagmiddag 1,5 uur stilgelegen. De oorzaak was een bestelwagen die zichzelf vast had gereden onder een spoorviaduct.

De bestuurder reed de wagen klem onder het spoorviaduct aan de Straat van Florida. De wagen zat muurvast en kon niet meer onder het viaduct vandaan komen. Er werd besloten om de achterste twee banden leeg te laten lopen wat weinig effect bleek te hebben. Ook nadat de voorste banden leeg waren gelopen kwam de wagen niet onder het viaduct vandaan.

Omstanders zijn vervolgens in de wagen gaan staan om de wagen zwaarder te maken. Dat lukte, waarna de wagen onder het viaduct vandaan kwam.

ProRail heeft het treinverkeer stilgelegd omdat er mogelijk schade is ontstaan aan het het spoorviaduct. Specialisten van bouwbedrijf Strukton zijn ter plaatse gekomen om het viaduct op schade te inspecteren. Bij de inspectie van het viaduct werden geen beschadigingen gevonden waarna het treinverkeer rond 14:30 uur is hervat.

 

2 gedachten over “Treinverkeer hervat na aanrijding spoorviaduct

  • Prorail heeft besloten om het treinverkeer plat te gooien….elke simpele ziel ziet dat die brug er zelfs nog staat als er een atoombom op valt… en de reizigers mogen het zelf maar uitzoeken hoe ze op plaats van bestemming komen.
    Jammer Pro

    Beantwoorden
  • Als twee intercity’s elkaar kruisen op het viaduct rijdt er naar schatting 800 ton overheen maar schuur je er met een plastic laadbak tegenaan dan wordt alles stil gelegd.
    Zeker bedacht door iemand achter een bureau ergens.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *