Kort nieuws

Scooterrijder aangehouden na achtervolging door Stedenwijk

Afgelopen zaterdag is een scooterrijder aangehouden nadat hij samen met een andere jongen op de vlucht sloeg voor de politie in Stedenwijk. De politie heeft één persoon aangehouden. 

De politie reed over de busbaan toen zij twee jongens met een scooter langs een sloot op de Veeregracht zagen staan. De agenten gingen naar de jongens toe om te vragen of zij hulp nodig hadden. Toen de politieagenten de jongen naderde, sloegen zij op de vlucht. Wat volgde was een achtervolging door Stedenwijk. De jongens droegen geen helmen en mochten niet over het fietspad rijden. Meerdere stoptekens werden genegeerd.

Op de Bredaweg botste de scooterrijder op een boom, waarna beide jongens er rennend vandoor gingen. Tijdens de achtervolging pakte één van de agenten de scooter en kregen zij ook hulp van omstanders.

De politie heeft uiteindelijk alleen de bestuurder kunnen aanhouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en is al vaker met de politie in aanraking geweest, onder andere voor woninginbraken en vernielingen. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Foto’s: Facebook politie Almere Stad

Een gedachte over “Scooterrijder aangehouden na achtervolging door Stedenwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *