Nieuws

Onderzoek naar misdrijf Seizoenenbuurt

De recherche roept de hulp in van buurtbewoners en mensen die meer kunnen vertellen over een misdrijf gepleegd op maandag 20 juli 2015 op de Eeuwenweg in de Seizoenenbuurt. Een 83-jarige man werd zwaargewond in zijn woning aangetroffen en overleed later dat jaar. Onderzoek wees uit dat hij door een misdrijf zwaar gewond raakte.

Dinsdag 21 juli 2015 rond 00.15 uur kwam er bij de politiemeldkamer een melding binnen van de ambulancedienst. Zij waren met spoed gestuurd naar een gewonde bejaarde man die in zijn woning lag met zware verwondingen. De ambulancebroeders vertrouwden de omstandigheden waaronder de man werd aangetroffen niet en riepen de hulp in van de politie. De 83-jarige man lag op de grond in een plas bloed. Hij had een hoofdwond, bleek zwaargewond, maar was nog wel in leven. Hij werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

Onderzoek
Zowel een val als een misdrijf werd niet uitgesloten. Om zekerheid te krijgen werd op last van het Openbaar Ministerie het medisch dossier van de man opgevraagd en door diverse experts geanalyseerd. Over de toedracht van het letsel van de man kon pas uitsluitsel gegeven worden na de rapportage van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Uit dat onderzoek bleek dat een val uitgesloten was en het letsel van de man door een misdrijf moest zijn veroorzaakt. Na verslechtering van zijn algehele toestand overleed hij in september 2015.

Portemonnee vermist
Uit onderzoek bleek dat er een portemonnee miste uit zijn woning. Deze is tot op heden nog niet teruggevonden, ondanks meerdere zoekingen in en rondom de woning. Een buurtonderzoek en het horen van verschillende getuigen heeft nog niet geleid tot de oplossing van deze zaak. De recherche is nog steeds op zoek naar meer informatie over dit misdrijf en hoopt dat er mensen zijn die hen meer kunnen vertellen. In het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland wordt woensdag 30 november aandacht besteed aan deze zaak. Ook heeft de politie flyers verspreid in de wijk.

Uw tip!
Weet u meer of heeft u informatie dat nog niet met de politie is gedeeld? Geef uw informatie dan door via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u uw informatie doorgeven via dit tipformulier.

2 gedachten over “Onderzoek naar misdrijf Seizoenenbuurt

  • Els Stel

    Ik heb helaas geen tip…. maar weet je wat mij nu zoooo boos maakt? Bijna anderhalf jaar later wordt er gevraagd om tips. Tis toch niet te geloven??? Had potver….sneller, eerder om medewerkibg gevraagd, buurtonderzoek, flyers, oproep in de krant, whatts-app groepen weet ik veel! Nabestaanden willen toch veel eerder een antwoord?

    Beantwoorden
  • Ben het volkomen met bovenstaande eens; ik krijg via de normale media allerlei onzin.com nieuws over Almere te lezen en als er iemand op nog geen steenworp afstand van mijn huis wordt vermoord dan hoor of zie ik helemaal niets in de media en dan komen we bijna anderhalf jaar laten om tips vragen. Mogen we het soms niet weten dat er mensen vermoord worden in Almere; waarom al die geheimzinnigheid. of ga je me vertellen dat justitie er na anderhalf jaar een keertje achter is dat de arme man vermoord is?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *