Nieuws

Hulpdiensten druk met stormschades

Zondagmiddag is er een storm over Nederland getrokken. In Almere zijn de hulpdiensten verschillende keren in actie gekomen voor meldingen van stormschade. 

De eerste echte najaarsstorm is een feit. Het heeft gewaaid met windkracht 9 en met windstoten van meer dan 110 kilometer per uur. De politie heeft vanmiddag opgeroepen om alleen nog voor levensbedreigende situaties 112 te bellen.

Waar nodig zijn gevaarlijke situaties door de hulpdiensten aangepakt. Maar er zijn ook situaties geweest waar de schade niet voor gevaarlijke situaties heeft gezorgd. Zo is in de Bouwmeesterbuurt een schutting van een woning omgewaaid en langs de Evenaar is een banner met informatie over toekomstige bebouwing door de storm vernield. Het water op het Markermeer en het Oostvaardersdiep was wild, maar van problemen op het water zijn geen berichten ontvangen.

Een overzicht van meldingen waarvoor de brandweer is opgeroepen:

10:15 t/m 13:35 uur: De hulpdiensten zijn in actie gekomen voor verschillende stormschades op de Watersnipweg, Saturnussingel, Dionysusstraat en de Dijkmeent. Bij een gebouw aan de A. Roland Holststraat is de dakbedekking losgeraakt.

14:00 uur: Op de Brikweg is een boom op een auto terecht gekomen. De politie reed achter de automobilist en was snel ter plaatse. De brandweer heeft de boom van de auto gehaald zodat deze weggehaald kon worden door een berger. Op de Hofmark stond een gevaarlijke boom dichtbij een woning. De brandweer heeft de gevaarlijk hangende takken afgezaagd.

14:55 uur: De brandweer is ter plaatse geweest in Almere Duin. Van een gevel van een flat in aanbouw is op grote hoogte een element losgekomen. Het element hing aan een aantal steigerpijpen. Een aantal pijpen is naar beneden gekomen.

15:35 uur: Bij de bushalte Beatrixpark is een boom op het fietspad terecht gekomen. De brandweer heeft de boom weggehaald.

16:05 uur: Op het Walvisplein is een gevelplaat van een woning losgelaten. In eerste instantie leek de gevelplaat het te houden onder de rukwinden. De hoogwerker van de brandweer is later alsnog naar het Walvisplein gestuurd om de loshangende plaat vast te zetten dan wel naar beneden te halen. Ondertussen was er in Tussen de Vaarten een nieuwe melding van stormschade.

17:30 uur: Er zijn nog meldingen ontvangen van schades op de Goudplevierweg en de Pauwlaan.

20:00 uur: De eerste avondlijke stormschade melding is reeds afgehandeld. Op het fietspad nabij het Damveld in Almere Haven is een omgevallen boom door de brandweer verwijderd.

Foto 3: Politie Almere Buiten

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *