Persberichten

Bureau Flevoland: Gewapende overval op juwelier

Een gewapende overval vorige week dinsdag op een juwelier. Rond 10.00 uur ’s ochtends krijgt de politie een melding van een gewapende overval op juwelier Puttmann aan het Noordeinde in Almere Buiten. Terwijl agenten onderweg zijn, wordt gemeld dat de twee overvallers ervandoor zijn gegaan. Eén te voet en de ander op een oranje/witte Rabobankfiets, beiden in de richting van station Almere Buiten.

Bij de juwelier blijkt dat de twee overvallers meerdere vitrines met een hamer hebben vernield en sieraden daaruit hebben geroofd. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daaruit blijkt dat de overvallers over de Madridweg zijn gevlucht, het Spoorbaanpad op zijn gegaan en in de richting van de Seizoenbuurt zijn verdwenen. Op station Almere Buiten zien agenten een jongeman staan, die helemaal aan het signalement van één van de overvallers voldoet. Ze houden deze man aan en brengen hem over naar het politiebureau. Daar blijkt uit onderzoek dat hij niets met de overval te maken heeft en wordt weer vrijgelaten. Collega’s vinden op de Boedapeststraat de vluchtfiets, een oranje/witte Rabobankfiets en nemen die in beslag. Een politiehond pakt daar een geurspoor op dat naar de Parijsstraat leidt. Getuigen melden de twee jongemannen op de Berlijnstraat te hebben zien rennen. Maar de jongens zijn niet meer te vinden. Er zijn dus wel signalementen van de twee.

SIGNALEMENT

Verdachte 1

 • is degene die dreigde met het vuurwapen
 • man
 • donkergetinte huidskleur
 • leeftijd circa 20 jaar
 • droeg een zwarte jas met capuchon over zijn hoofd en een zwarte broek
 • droeg handschoenen
 • had een sjaal of iets dergelijks voor zijn gezicht

Verdachte 2

 • is degene die met een hamer vitrines insloeg
 • man
 • donkergetinte huidskleur
 • leeftijd circa 20 jaar
 • droeg zijn donkere haar in dreads
 • droeg een zwarte jas met capuchon over zijn hoofd en een zwarte broek
 • droeg zwart/blauwe handschoenen met wit Nike-logo
 • had een zwart/witte tas bij zich

Vragen

Was u getuige van de overval? Of heeft u de daders zien vluchten? Heeft u op de dag van de overval of de weken daarvoor iets opvallends gezien in de omgeving van de juwelierszaak dat te maken zou kunnen hebben met de overval? Weet u wie er mogelijk betrokken zijn bij de overval? Bel dan de gratis Opsporingstiplijn van de politie: 0800 – 6070. Anoniem melden kan ook, bij M., via 0800 – 7000 (gratis) of www.meldmisdaad.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *