Nieuws

[VIDEO] Vliegtuig zakt door zijn neuswiel op Lelystad Airport

Een tweemotorig vliegtuig heeft zondagmiddag een onvoorziene landing gemaakt op Lelystad Airport na problemen met het landingsgestel. Aan boord van het vliegtuig zaten zes mensen, zij kwamen er allen zonder kleerscheuren vanaf.

De piloten waren bezig met een nadering bij Eelde Airport toen men opmerkte dat het voorste landingsgestel niet helemaal uitklapte. Daarop besloten zij om terug te keren naar hun thuisbasis Lelystad. Ondertussen werden de nodige hulpdiensten gealarmeerd die vervolgens stand-by gingen staan langs de landingsbaan.

Om een laatste visuele check te laten doen van buitenaf besloot de piloot eerst een lage nadering te doen. Vanuit de toren werd doorgegeven dat het neuswiel inderdaad niet in de goede positie stond. Een eveneens toegesnelde politiehelikopter bevestigde deze waarneming, zij bekeken de nadering van een afstandje met hun camera.

Toen alle mogelijke troubleshoot opties waren geprobeerd werd besloten om de landing in te zetten. Bij het neerkomen op de baan zakte het vliegtuig zoals verwacht door zijn neuswiel en kwam verder zonder problemen tot stilstand.

Vanwege onderzoek en het bergen van het vliegtuig is Lelystad Airport naar verwachting tot 16.30 uur gesloten.

Foto’s

Video landing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *