Persberichten

Politie zoekt specifieke getuigen van mishandeling buschauffeur

Connexxion stad bus almere parkwijk

Op zaterdag 22 oktober werd een buschauffeur mishandeld door een passagier. De politie zoekt getuigen.

Rond 17.10 uur kwam een melding van een mishandeling van een buschauffeur bij station Parkwijk. Agenten gingen erheen en troffen het slachtoffer aan. Hij was geslagen door een man die niet had ingecheckt. De chauffeur had de man verzocht om dit alsnog te doen. Hierop werd de man agressief en dreigde de chauffeur te slaan als bleek dat hij weldegelijk had ingecheckt. De man checkte uit en sloeg de buschauffeur vervolgens hard in zijn gezicht. Hierna vluchtte de verdachte. De agenten hebben nog naar de verdachte gezocht in de omgeving, maar troffen hem niet meer aan. Ambulancebroeders ontfermden zich over de buschauffeur. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn neus.

Signalement verdachte

De verdachte is een donkere man tussen de 18 en 25 jaar oud, slank postuur, klein/beginnend baardje, korte, glimmende zwarte jas, zwarte pet met de letters NY, okergele sjaal met ruitjesmotief, bruine schoudertas, lichtkleurige broek, witte sneakers, witte telefoonoortjes, zwarte handschoenen.

Getuigen

Op het moment van de mishandeling zaten er meerdere passagiers in de bus. De politie zoekt een aantal specifieke getuigen die de mishandeling gezien moeten hebben. We hebben de volgende signalementen van deze personen:

Getuige 1:

Blanke vrouw, tussen de 40 en 50 jaar oud, halflang, donker haar (los gedragen), brildragend, opvallende rode jas
Zwart shirt met opdruk, die ze onder haar jas droeg, donkere broek, zwarte handtas

Getuige 2:

Blanke vrouw, tussen de 50 en 60 jaar oud, blond, halflang haar met een donkere lok aan de voorzijde, zwarte jas met capuchon, zwart/wit geruite sjaal, donkere broek, zwarte handtas, bovenstaande vrouwen stapten bij station Parkwijk in lijnbus 6 richting Almere Centrum en vervolgens stapten zij na enkele minuten bij dezelfde bushalte weer uit. De aangever vermoedt dat zij de bus hebben verlaten vanwege het agressieve gedrag en geschreeuw van de verdachte.

Getuige 3

Getuige 3 is een meisje dat in gesprek was met de buschauffeur op het moment dat de verdachte verhaal komt halen. Het meisje doet een stap naar achteren als de verdachte uitcheckt met zijn OV-chipkaart en moet hebben gezien dat de buschauffeur daarna een klap in zijn gezicht kreeg. Later spreekt zij de buschauffeur aan om te vragen hoe het met hem gaat. Haar signalement:

Getinte jonge vrouw, tussen de 15 en 20 jaar oud, slank postuur, zwart haar, gedragen in een grote knot bovenop haar hoofd, korte, strakke, zwarte leren jas, zwart/wit gestreept rokje/jurkje met een zwarte panty, grote zwarte handtas. Zij had een telefoon in haar hand en droeg witte telefoonoortjes in haar oren

Getuige 4

De vierde en laatste specifieke getuige die we zoeken is een man die na een kort gesprek met de chauffeur achter de verdachte aan ging en hem aansprak. Even later komt deze man terug naar de buschauffeur, praat even met hem en verlaat daarna de bus. Deze man zou volgens getuigen even later buslijn 6 hebben gepakt in de richting van de Noorderplassen. Zijn signalement luidt als volgt:

Donkere man, tussen de 25 en 30 jaar oud, normaal postuur, zwart, kort kroeshaar, stoppel- / ringbaardje, zwarte leren jas met een lichtkleurige kleine bontkraag, spijkerbroek en zwarte schoenen.

Herkent u zich in de signalementen van de bovenstaande getuigen, of heeft u meer informatie over de verdachte, neem dan contact op met de recherche in Almere via 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u zich ook melden bij www.meldmisdaadaoniem.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *