Kort nieuws

Politie houdt verlichtingscontroles fietsers

Het wordt weer vroeg donker. Daarom heeft de politie woensdagavond op verschillende plekken in Almere Stad fietsverlichtingscontroles gehouden op fietspaden.

Agenten stonden tussen 19:30 uur en 20:30 uur op het Componistenpad ter hoogte van de Makkumbrug en op het Tsjaikowskypad nabij het zwembad. Alle passerende (snor)fietsen werden gecontroleerd op een functionerend voor- en achterlicht. Als er geen of slechts deels verlichting werd gevoerd werd de weggebruiker op de bon geslingerd. Dit resulteerde in korte tijd dat tientallen (snor)fietsers een bekeuring kregen.

De donkere dagen staan weer voor de deur en dat betekent dat het steeds vroeger donker wordt. Een (snor)fietser is een zwakke verkeersdeelnemer, daarom vindt de politie het belangrijk dat men goed zichtbaar is in het donker. De bekeurde (snor)fietsers moesten hun weg lopend vervolgen. Voor de gene die er toch tussenuit wilde knijpen om onder een bekeuring uit te komen stonden er meerdere politieagenten op motoren klaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *