Nieuws

Ook fietsverlichtingscontroles in Almere Buiten

Gisteravond heeft de politie van Almere Buiten een kleine verlichtingscontrole gehouden op twee locaties. Er werden enkele bekeuringen uitgeschreven en meerdere waarschuwingen uitgedeeld.

Rond 20.00 uur begon de controle bij station Oostvaarders. Het viel de agenten al vrij snel op dat hier de meeste fietsers hun verlichting aanhadden. Daarom werd de controle zo’n 100 meter verplaatst richting de AH. Hier werden drie personen bekeurd wegens het ontbreken van de verlichting, maar ook hier had het overgrote merendeel de verlichting op orde. Enkele automobilisten die een kapotte lamp hadden kregen van de politie het verzoek deze te (laten) repareren. Vervolgens werden in het centrum van Almere buiten nog enkele bekeuringen uitgeschreven.

De politie gaat de komende tijd vaker en strenger controleren op het voeren van fietsverlichting. De acties van gisteravond waren vooraf aangekondigd door de politie. Ook een wijkagent, die niets met de actie te maken had, liet weten binnenkort te gaan bekeuren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *