Kort nieuws

Diverse daken ‘bestolen’ van lood

daken-bestolen-van-daklood-in-almereDe afgelopen dagen is er op diverse plekken in Muziekwijk en Kruidenwijk bladlood gestolen. De politie merkt op dat het de dieven erg makkelijk wordt gemaakt.

Voornamelijk garageboxen zijn de afgelopen dagen ten prooi gevallen aan dieven. Zo was het donderdagnacht 20 oktober raak aan de Schönbergweg in Muziekwijk. Een man zag een trap tegen de gevel van een garage aan staan. Na onderzoek bleek dat er lood was gestolen. Agenten hebben aangifte van de diefstal opgenomen.

Vrijdag 21 oktober werd een persoon aan de Fluitekruidstraat in Kruidenwijk overlopen tijdens de diefstal. Desondanks kon dader nog een gedeelte van het lood wegnemen en wist te ontkomen. Ook aan de Mozartweg waren de garageboxen niet veilig en is er lood weggenomen.

De politie merkt bij de diefstallen op dat het de dieven wel erg gemakkelijk wordt gemaakt. Zij maken gretig gebruik van rolcontainers die langs de gevel van een garagebox staan of een losliggende ladder uit de tuin. De politie roept mensen op om alert te zijn en bij een verdachte situatie altijd de politie te bellen.

 

2 gedachten over “Diverse daken ‘bestolen’ van lood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *