Persberichten

Diefstal door babbeltruc met vis

In haar woning aan het Bolacaciahof is een vrouw van 87 jaar op een heel brutale manier bestolen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

Het gebeurt zaterdagmiddag 3 september 2016. De vrouw is rond 16.00 uur in haar voortuin. Ze ziet dat er een man aan komt fietsen. Ze heeft hem al vaker in de buurt gezien en ook wel eens een praatje met hem gemaakt. Hij stopt vlak bij haar en ook nu kletsen ze wat. Hij vertelt dat hij in de buurt woont en zegt vis voor de vrouw te hebben meegenomen en vraagt of ze de voordeur open wil doen. Omdat ze de man vaag kent en hij zegt dat hij in de buurt woont, ziet ze daar geen kwaad in en opent de voordeur.

Ze lopen naar binnen en de man legt de vis in de keuken. Daarna gaan ze aan de eettafel zitten en de man begint over de sieraden die de bejaarde vrouw om haar nek heeft. Daarbij pakt hij de twee halskettingen beet, maar in plaats van die geïnteresseerd te bekijken, rukt hij ze plotseling van haar nek. Vervolgens doet hij hetzelfde met het horloge dat ze om heeft. Daarna rent hij met zijn buit de woning uit. Buiten springt hij op zijn fiets en gaat ervandoor. Hij laat de vis in de woning achter.

De politie wordt gewaarschuwd. Agenten gaan naar de woning, maar de dief is spoorloos verdwenen. Twee getuigen hebben de verdachte gezien. Zij verklaren hem wel vaker in de omgeving gezien. Er is een signalement van de man.

Signalement
Verdachte:

man, getinte huidskleur, Arabisch uiterlijk, dik postuur, bol en pokdalig gezicht, leeftijd 40 tot 50 jaar, lengte ongeveer 1,80 meter, licht gekruld zwart haar, had een onverzorgd uiterlijk (een getuige spreekt over een type harddrugsgebruiker), had een zwarte stoppelbaard, droeg een wit overhemd of T-shirt, had een donkere joggingbroek aan, reed op een fiets met een donkere kleur, had een C&A-tasje achterop zijn fiets.

Vragen

Weet u misschien wie de verdachte is of waar hij woont? Twijfel niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *