Persberichten

Politie vraagt tips i.v.m. diefstal in winkel Noordeinde

Politie_motorDe politie vraagt om tips in verband met een diefstal in de winkel van Bruna aan het Noordeinde in Almere Buiten. De diefstal is gepleegd door twee mannen op woensdag 18 mei 2016. Bij de diefstal werden kostbare spullen gestolen. Omroep Flevoland besteedde afgelopen woensdag aandacht aan deze zaak in het tv-programma Bureau Flevoland.

De twee mannen wisten door samen te werken voor ruim 2100 euro aan goederen weg te nemen. De buit bestond uit OV-chipkaarten, postzegels en VVV-bonnen. De twee dieven staan op bewakingsbeeld.

Op deze beelden is te zien dat rond 13.40 uur de eerste verdachte binnenkomt, een man met een donkere huidskleur. Hij heeft een petje op en een tas bij zich. Hij loopt door het middenpad naar achteren in de winkel. Dan komt een minuut later de tweede in beeld. Hij staat nog even aan een molen met wenskaarten te draaien en dan stapt hij uiteindelijk de winkel binnen. Ook hij heeft een donkere huidskleur en een petje op.

De man die het eerste binnenkwam staat dan te kletsen met een medewerkster, hij leidt haar af. Zijn handlanger ziet dan kans om achter de toonbank te komen. Hij bukt en trekt een lade open. Dit is de lade waar de VVV-bonnen, postzegels en OV-chipkaarten liggen. De man neemt dan een flink aantal mee en dan gaan de mannen ervandoor, zonder te betalen.

Signalementen

Verdachte 1 (degene die het personeel afleidt):

 • man
 • donkergetinte huidskleur
 • lengte 1,80 meter tot 1,85 meter
 • leeftijd 35 tot 40 jaar
 • normaal postuur
 • had een zwarte pet op
 • droeg een lichte spijkerbroek
 • had zwarte gympen aan met een witte rand
 • sprak Nederlands zonder accent.

Verdachte 2:

 • man
 • donkergetinte huidskleur
 • iets dikker dan verdachte 1 (maar dat kan ook komen door een dikke jas)
 • leeftijd ongeveer 35 tot 40 jaar
 • had een zwarte pet op met wit logo
 • droeg een donkere spijkerbroek
 • had zwarte gympen aan.

Vragen

Herkent u de verdachten of weet u misschien wie ze zijn of waar ze wonen? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het tipformulier om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *