Nieuws

Gewonde na aanrijding op beruchte kruising Muziekwijk

Zaterdagmiddag is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding op de Bartokweg kruising Chopinpad. 

Het ongeval gebeurde rond 12:00 uur op de beruchte kruising nabij het winkelcentrum Muziekwijk. Bij de aanrijding kwamen een fietser en een auto met elkaar in botsing. De fietser kwam hierdoor ten val en is na behandeling in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobilisten moeten vanwege werkzaamheden op een ander deel van de Bartokweg een omleidingsroute volgen, hierdoor is de kruising drukker dan normaal. De 1e fase van de werkzaamheden is inmiddels voltooid, waardoor de Bartokweg gedeeltelijk weer open is. De tweede fase duurt tot en met 21 september, waarbij de laatste drempel in de bocht van de Bartokweg wordt gemaakt. In een latere fase wordt de kruising met het Chopinpad, de busbaan en de spooronderdoorgang aangepakt.

6 gedachten over “Gewonde na aanrijding op beruchte kruising Muziekwijk

 • Lilian Wiekenkamp

  Drempels zijn NIET de oplossing. Busbaan verhogen of fietsers omleiden. Dit is een lapoplossing…….

  Beantwoorden
 • Muziekwijkbewoner

  Ik blijf het ook vreemd vinden waarom ze niet als eerste zijn begonnen aan het kruispunt. Had zeker een aantal ongelukken gescheeld. Ook de nieuwe drempels stellen niks voor of het moet zo zijn dat ze nog moeten worden afgemaakt? Krom! Dan moet de Bartokweg weer worden afgesloten?

  Beantwoorden
 • De drempels zorgen nu voor een racebaan op de Bartokweg. Te laag en zonde van het geld en de energie

  Beantwoorden
 • Naar aanleiding van uw melding, onder referentie MRS 403769 met als datum binnenkomst 24-08-2016 delen wij u het volgende mede.

  De werkzaamheden voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op het kruispunt bij de Bartokweg/Chopinpad zijn inmiddels begonnen.
  Eerst worden de drempels in de Bartokweg aangepast. Daarna zullen de werkzaamheden starten aan het kruispunt. Dit zal eind september starten.

  Uw bovengenoemde melding is op 08-09-2016 afgehandeld door de verantwoordelijke wijkregisseur van de afdeling AIB/Stadsbeheer van de gemeente Almere.

  Beantwoorden
 • Versmallen van 1 rijbaan van de busbaan net zoals in haven centrum dan had je een opstelplaatsen gehad voor auto,s vóór het fietspad. Dit heb ik aan de gemeente als voorstel ingediend maar men wilde hier niet aan. Reden, de vrachtwagens zou dan niet rechtsaf kunnen vanaf laad/losplaats. Maar heel vreemd want die situatie zou niet veranderen dan. Ze kunnen nu ook rechts af.
  Had een hoop geld gescheeld en een hele veilige kruising! Maar ja wie zijn wij????

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *