Nieuws

Eerste trein over A1; geen treinen richting Lelystad

Afgelopen jaren is een nieuwe spoorbrug gebouwd over de A1 bij Muiderberg. De brug werd vorig weekend op 22 augustus op zijn plek gezet tussen de bestaande sporen richting Weesp en Almere en boven de A1. Afgelopen week is door ProRail, Rijkswaterstaat en de aannemers hard doorgewerkt aan het aansluiten van de brug op het bestaande spoor.

Vanwege het werk aan de brug en bij het spoor in Almere kunnen er sinds vrijdagavond 19 augustus geen treinen rijden. Als alles goed verloopt, kan de spoorbrug vandaag weer door ProRail in gebruik worden genomen voor het treinverkeer. De eerste trein wordt rond 12.40 uur verwacht op de brug, een NS-Sprinter vanuit Naarden-Bussum richting Almere.

De trein met eerste reizigers zal in Almere Centrum onthaald worden door het projectteam van ProRail en de aannemers die de sporen bij Almere hebben vernieuwd. Door dit spoorwerk is er meer treinverkeer mogelijk richting Schiphol, waardoor ook meer treinen over de nieuwe spoorbrug kunnen gaan rijden.

Uitloop werkzaamheden

Door de uitloop van de werkzaamheden is er tussen Almere Centrum en Lelystad Centrum geen treinverkeer mogelijk. In tegenstelling tot het traject van Almere Centrum – Weesp/Naarden – waar het treinverkeer dus wel gewoon gaat rijden – worden daar bussen ingezet.

Livestream

In samenwerking met treinvideo.nl zendt HV-Almere de eerst passagierstrein, die over de nieuwe spoorbrug, rijdt live uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *