Nieuws

Maandag stille tocht voor verdronken Diornyschya

Maandag stille tocht voor verdronken DiornyschyaMaandag 25 juli wordt er een stille tocht gehouden voor het meisje dat afgelopen week in de Lage Vaart in Almere is verdronken. De organisatie laat weten dat iedereen welkom is. De ouders van het tienjarige meisje Diornyschya zullen meelopen.

De stille tocht begint op de plek waar het meisje op dinsdag 19 juli uit het water is gehaald. Om 18.30 uur vertrekt de stoet en loopt onder andere langs Buitenboys, de kinderboerderij en het ouderlijk huis. Bij de woning wordt een minuut stilte gehouden.

De familie houdt een toespraak ter nagedachtenis aan Diornyschya. Het verzamelpunt is aan het einde van de Sportlaan in Almere Buiten. Komt u van verder weg met de auto dan kunt u deze het beste bij de voetbalvereniging parkeren en vervolgens 200 meter lopen.

Foto: aangeleverd

9 gedachten over “Maandag stille tocht voor verdronken Diornyschya

 • Elvira wouters

  Heel erg mooi heel veel sterkte voor de ouders en familie weet wat het is om een kind te verliezen nu 2 jaar geleden gaat nooit meer weg .

  Beantwoorden
 • Oma van een stel kleinkinderen

  Wordt het niet tijd dat de gemeente het voortouw neemt en alle kinderen van groep 3 naar zwemles
  stuurt.
  Het is voor mensen die krap zitten haast niet te betalen en de groep die hier zwemles geeft in
  Almere rekt de boel zo ver dat het meer dan een jaar duurt voordat A wordt gehaald.
  Dit is zo ontzettend verdrietig.

  En bezorgde oma.

  Beantwoorden
  • Ik snap u punt, maar dit arme meisje had geen kans. Die had iemand met 10 zwemdiploma’s niet eens gehad. Ze kwam in een onderstroom terecht, en daar is niet tegenop te zwemmen hoe goed iemand ook kan zwemmen.

  • AMEN !!!!!!!! De Gemeente moet weer school zwemmen verplichten!!! Veeel minder ongevallen hopelijk !!! mits ouders hun kinderen zelf laten zwemmen!!! R i p kleine meid !

 • Mijn hart huilt om dit kleine meidje!! Waarom? Is mijn grootste vraag waarom, en hoe? Hoe heeft dit zo kunnen gebeuren!! Ik wens de familie van diornyschya enorm veel sterkte toe met dit grote verlies!! Een nieuw engeltje kijkt op ons neer, een nieuw vlindertje is geboren!! Te vroeg van ons heen gegaan te vroeg deze wereld verlaten!!

  Beantwoorden
 • Bezorgde Almeerder

  Is heel triest dat dit gebeurt is.
  Maar dit voorval heeft niks met de Gemeente te maken maar met de onderstroom van het water en wat iemand al eerder zei daar kan je niet tegen op zwemmen.

  Maar of dit tragisch voorval nu een aanval op de Gemeente om het probleem van zwemles aan te halen vind ik niet gepast.

  Verders wens ik de ouders heel veel sterkte toe met dit verlies…

  Beantwoorden
  • Verplicht zwemles vanuit de school is naar mijn inziens wel degelijk de verantwoordelijkheid van de gemeente gr
   V

 • Verplicht zwemles vanuit school is naar mijn inziens geen aanval op de gemeente maar een noodzaak.

  Beantwoorden
 • Bezorgde ouder

  Ook wij moesten met 3 kinderen met een klein budget rond zien te komen, dat moesten mijn ouders vroeger al toen wij klein waren. Toen was schoolzwemmen ook niet aan bod. Je krijgt tegenwoordig kinderbijslag en Kindgebonden budget. Waar blijft dit dan?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *