Persberichten

Jongens aangehouden voor vernielen bushokje

Reportage; Het Donkere Dagen Offensief-1In de nacht van zaterdag 9 juli op zondag 10 juli kreeg de politie de melding dat de ruit van een bushokje werd vernield op het Baltimoreplein.

Onder de verschillende politie-eenheden werd een uitvoerig signalement van de twee betrokken verdachten verspreid. Gewaarschuwde agenten zagen hen kort daarna lopen in de Runmolenstraat. Een getuige bevestigde dat zij de ruit van de bushalte hadden vernield. Beide jongeren, van 14 en 15 jaar oud uit Almere en Zwolle, werden gearresteerd en ingesloten. Hun ouders werden in kennis gesteld. Naast een proces-verbaal worden zij door Connexxion aansprakelijk gesteld voor de schade aan het bushokje.

Tweede incident in onderzoek

Zaterdagavond 9 juli rond 21.45 uur werd bij busstation Oostvaarders een trap gegeven tegen de bus. Dit gebeurde vermoedelijk omdat de verdachte te laat was en voor een gesloten deur stond. Na zijn daad rende de verdachte weg in onbekende richting.

Van de verdachte is bekend dat het gaan om een blanke jongen, ongeveer 16 jaar, gekleed in een blauwe spijkerbroek en blauwe pet. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *