Nieuws

Brand in appartementencomplex Kwintes

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er rond 00:20 uur brand uitgebroken in een appartementencomplex aan de Balistraat. De bewoners moesten tijdelijk hun woning verlaten. 

De brandmelding kwam binnen bij de brandweer door een automatische brandmelder. Een halve minuut later bleek het te gaan om een daadwerkelijke brand waarna er meer hulpdiensten richting de Balistraat zijn gestuurd. In het appartementencomplex is een woongroep gevestigd van Kwintes waar mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid wonen. De bewoners konden zelfstandig met aanwijzingen van de aanwezige BHV’ers hun woning verlaten. Ter plaatse bleek in de slaapkamer op de begane grond brand te woeden. De brandweer heeft de brand geblust en de spullen naar buiten gegooid.

Waardoor de brand is ontstaan is niet bekend. Nadat het complex was geventileerd mochten de bewoners weer naar binnen. Er raakte bij de brand niemand gewond. In februari van dit jaar brak er in het gebouw ook al eens brand uit, toen werd een 37-jarige bewoner aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *