Kort nieuws

Zeiljacht slaat tegen dijk en zinkt

Een zeiljacht is vrijdagavond rond 19:15 uur tegen de dijk geslagen ter hoogte van De Blocq van Kuffler in Almere. Vlak daarna zonk de boot.

De opvarenden waren onderweg naar Lemmer en kwamen te dicht bij de dijk. De motor van de boot startte niet waardoor ze niet van de dijk weg konden komen. Diverse reddingsboten zijn naar de locatie gevaren, maar de hulp kwam te laat om het schip drijvende te houden. De opvarenden van het zeiljacht konden het schip op tijd verlaten.

Beide opvarenden stonden zonder verwondingen op de kant toen de reddingsboten ter plaatse kwamen. De verwachting is dat het zeiljacht zaterdag geborgen word. Diverse voorbijgangers keken verbaasd op toen ze het zeiljacht later die avond onbeheerd bij de dijk zagen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *