Persberichten

Vrouw van tas beroofd op Spoorbaanpad, politie zoekt getuigen

Op het Spoorbaanpad is op zondagavond 1 mei een vrouw van haar tas beroofd. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de tas van de vrouw en vraagt om tips.

Een 28-jarige vrouw uit Amsterdam is zondagavond 1 mei in Almere op familiebezoek geweest en gaat dan terug naar huis. Zo rond 21.30 uur wil ze op station Almere Parkwijk de trein nemen naar Almere Centraal. Maar ze mist de trein van 21.31 uur. Ze heeft geen zin om op de volgende stoptrein te wachten en besluit naar Station Almere Centrum te lopen, zodat zij daar een intercity naar Amsterdam kan nemen. Ze loopt via het Spoorbaanpad in de richting het station.

Als ze aan de linkerkant van de weg over het fietspad loopt dat naast de Buster Keatonstraat ligt, hoort ze dat achter haar een scooter aan komt. Zij hoort dat de scooter langzamer gaat rijden. Ineens voelt ze dat aan haar schoudertas wordt getrokken en ze probeert die vast te houden. Door de kracht waarmee de tas van haar schouder wordt gerukt, valt ze. Ze ziet dat er twee jongens op de scooter zitten en dat de passagier haar tas beet heeft. Uiteindelijk moet ze de tas loslaten. In de tas zit onder meer een portemonnee met vijftig euro. De daders gaan ervandoor over het Spoorbaanpad in de richting van het station Almere Centrum. Het slachtoffer rent dezelfde kant op en spreekt NS-personeel aan, dat haar naar het politiebureau brengt.

Signalementen

Het gaat om twee licht getinte jongemannen van rond de 20. De bestuurder had een petje op en donkere kleding aan. De passagier had ook een petje op en droeg een blauwe jas. De scooter was donker van kleur met een blauwe kentekenplaat, een snorscooter dus. De scooter had voorop een windscherm en ergens stond de tekst Zip, dus mogelijk is het een Piaggio Zip.

Vragen

Heeft u iets van deze straatroof gezien of weet u misschien wie de verdachten zijn? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *