Nieuws

Meet and Greet #PAB247 druk bezocht

Meet and Greet #PAB247, zo werd het evenement genoemd dat zaterdag door Politie Almere Buiten Hout werd georganiseerd op het Globeplein. De hele dag stond het plein in het centrum van Almere Buiten vol met politievoertuigen, maar ook met voertuigen en informatiestands van diverse partners. Er kwam veel publiek op af.

Het Mobile Media Lab van de politie, inmiddels een bekende publiekstrekker in het hele land, was weer aanwezig om bewoners de gelegenheid te bieden op de computer vragen te beantwoorden. Omdat er in het najaar al een uitgebreide enquête was afgenomen konden deze keer kinderen aan een quiz meedoen en leuke gadgets winnen. Diverse voertuigen stonden opgesteld en waren toegankelijk voor het publiek om te bekijken. Vooral de kinderen vonden het prachtig om, soms zelfs in politie jas, in een voertuig of op de politiemotor te zitten en om op de foto te gaan als ME’er.

Een belangrijk onderdeel vormde de informatiemarkt. Men kon terecht voor informatie over buurtpreventie en buurtappgroepen, boefproef maken van mobiele telefoons, inbraakpreventie, veilig hang- en sluitwerk en burgernet. Ook partners uit het openbaar vervoer waren aanwezig. Zowel medewerkers van busmaatschappij Connexxion als van de Nederlandse Spoorwegen gaven informatie over hun werk in en rond Almere. Veiligheid in het openbaar vervoer is dan ook een aandachtspunt waar ook de politie in Almere Buiten veel waarde aan hecht.

Voor de kinderen was er verder nog vermaak geregeld in de vorm van een springkussen en de keet van Buurman en Buurman. Ook werden er kleurplaten uitgedeeld.

Op de diverse social mediakanalen van de politie werden gedurende de dag live filmpjes uitgezonden en foto’s geplaatst om volgers te informeren over wat er zoal gebeurde op het plein. De inzet van social media door het team van Politie Almere Buiten Hout is zo succesvol, dat er steeds meer korpsen in het land interesse tonen en bij het team in Almere om hulp en advies vragen hoe ermee in de praktijk om te gaan. Op het plein werden ook via een groot scherm filmpjes getoond die het team de afgelopen periode heeft gemaakt.

Al met al spreekt de politie van een geslaagde dag, met mooi weer en veel bezoekers. De dag krijgt nog een vervolg voor één gelukkige bezoeker. Een selfie wedstrijd die tijdens het evenement werd gehouden levert een winnaar op, die een dienst met het team van het bureau aan de Giraffeweg mag meedraaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *