Kort nieuws

Jongen gewond bij aanrijding op de Bartokweg

Donderdagavond ging het mis op de Bartokweg in Muziekwijk, waarbij een fietser en auto elkaar raakten. Bij de aanrijding is één persoon gewond geraakt. 

Ambulancemedewerkers hebben de jongeman ter plaatse nagekeken op letsel. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn arm, maar kon op eigen gelegenheid naar huis gaan. Het verkeer ondervond geen hinder van het ongeval en kon gewoon doorrijden.

Bij de kruising zijn in het verleden al vaker ongevallen gebeurd. De gemeente is bezig om dit kruispunt aan te passen. Zo wordt de onderdoorgang op gelijke hoogte gebracht met de rest van de omgeving. Dit zorgt ervoor dat vrachtwagens niet meer onder het spoorviaduct door kunnen en via de Hollandsedreef moeten omrijden. Ook de laad- en los-strook langs het fietspad verdwijnt en komt aan de Bartokweg te liggen. De parkeerplaatsen aan die kant van het winkelcentrum verdwijnen. Tussen de busbaan en het fietspad komt een opstelruimte voor één personenauto zodat er niet meer op de busbaan gestopt hoeft te worden.

3 gedachten over “Jongen gewond bij aanrijding op de Bartokweg

 • Door de afsluiting van het viaduct zal al het vrachtverkeer dus door de woonwijk meten. Dit gaat ook niet goed komen. Er moet een een sluis voor de bus komen, meer snelheidsbeperkende maatregelen ook voor de fietsers. Voor hen is het een snelweg de brommers vliegen over de kruising.

  Beantwoorden
 • De aanpassing die ze verzonnen hebben gaat het probleem echt niet oplossen. Er moet of een stoplicht voor de fietsers komen of zo’n zig-zag hekje, dan worden de fietsers ook gedwongen af te remmen. Auto en fietsers, hebben dan meer tijd om elkaar te zien.

  Beantwoorden
  • Joël van Gogh

   Precies!
   Het is nu onduidelijk voor auto’s dat ze groen hebben, maar toch kruisend verkeer voorrang moeten verlenen. Al die dure aanpassingen nemen dat niet weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *