Kort nieuws

Brandweer helpt eendenkuikens naar beneden

Zondagochtend zijn de brandweer en de dierenambulance in actie gekomen voor een eendennest met kuikens. De brandweer heeft de meeste kuikens veilig naar beneden kunnen halen. 

Hardlopers renden naast de Floridagarage in Almere Buiten en zagen daar een eendenkuikentje op de grond liggen. Ook hoorden zij geluid komen uit één van de plantenbakken die aan de garage gemonteerd zit. De dierenambulance en brandweer werden ingeschakeld om de kuikentjes naar beneden te halen.

De brandweer is met een hoogwerker omhoog gegaan, echter werden er alleen eieren aangetroffen in het nest. Niet veel later bleken er een plantenbak hoger ook nog jonge eendjes te zitten. Enkele kuikens sprongen zelf naar beneden, ze overleefden de sprong allemaal en werden opgevangen door de brandweermannen. De andere kuikens zijn samen met moedereend veilig met de hoogwerker naar beneden gehaald.

Medewerkers van de dierenambulance hebben de eendenfamilie meegenomen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *