Kort nieuws

Boompje in de Bouwmeesterbuurt niet meer bestand tegen de wind

Een boompje langs de M.J. Granpré Molièrestraat is zaterdagavond door de brandweer omgezaagd. Een bewoner van de straat merkte op dat de boom behoorlijk piepte en kraakte in de wind en op het punt van afknappen stond.

De brandweer kwam ter plaatse en er restte geen andere optie dan de boom om te zagen, om te voorkomen dat deze zelf zou omvallen. Dat zou gevaar kunnen opleveren voor gebruikers van het direct ernaast gelegen fietspad en voor geparkeerde auto’s.

Met de motorzaag werden eerst enkele takken verwijderd, waarna de gehele boom er aan moest geloven. Met een plof kwam deze op het fietspad terecht. Na het in stukken zagen van de stam en het vrijmaken van het fietspad zat de klus er weer op. Het zal nu aan de afdeling groenvoorziening van de gemeente zijn om op de lege plek weer een nieuw boompje te planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *