Nieuws

Zeilbootje omgeslagen op Weerwater

Zondagochtend rond 10:40 uur is er een zeilbootje omgeslagen op het Weerwater. Vier opvarenden raakten te water en zijn uit het water gered. Niemand is gewond geraakt.

Het zeilbootje voer over het Weerwater nabij het eiland Utopia toen deze door een sterk windvlaag omsloeg. Dit werd gezien door oplettende buurtbewoners vanaf de kant die direct alarm sloegen. Hierop rukte de brandweer met onder andere een boot en een duikteam uit om de vier opvarenden uit het water te redden.

De eigenaar die als eerste ter plaatse was heeft de opvarenden uit het water gehaald. Kort hierna was de brandweerboot ter plaatse en hebben de brandweerlieden geprobeerd om de omgeslagen zeilboot te bergen. Dit is niet gelukt, de eigenaar zorgt later voor de berging van de zeilboot. Het opgeroepen duikteam hoefde niet in actie te komen voor de drenkelingen.

Een ambulance stond op de Esplanade en bij Haddock klaar om eventuele gewonden te behandelen. Uiteindelijk is er niemand gewond geraakt en konden de hulpdiensten retour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *