Kort nieuws

Denk-, Doe- en Beslisdag Literatuurwijk

Zaterdag werd vanaf 11 uur tot 4 uur de Denk-, Doe- en Beslisdag in Literatuurwijk gehouden. Het plein in het centrum van de wijk aan de Prozastraat was gevuld met activiteiten. Ook was buurtcentrum het Boegbeeld geopend.

Op het plein aan de Prozastraat stond het Mobile Media Lab van de Politie. Daar konden de bewoners van Literatuurwijk een enquête invullen.  De enquête bevatte vragen van de politie, het Sociaal Wijkteam en het Boegbeeld. Er waren ook agenten aanwezig waar je vragen aan kon stellen. Voor de kinderen stond er een springkussen en een popcorn machine. Binnen in het Boegbeeld werd onder andere een demonstratie yoga gegeven. Er werden verschillende dansacts opgevoerd, door Amy’s Dans Studio en Dansstudio Dance Delicious.

In de middag konden de bewoners speeddaten met wethouder Tjeerd Herrema. De dag is zingend afgesloten door de Almeerse kinderster Aliyah, die in 2011 op 11-jarige leeftijd Holland’s Got Talent wist te winnen.

Doel van de dag was om de bewoners te betrekken bij zaken die in de wijk spelen. Daarbij gaat het om sociale aangelegenheden, zoals activiteiten die worden georganiseerd in en door Het Boegbeeld en werkzaamheden die het Sociaal Wijkteam in de buurt uitvoert. Maar er werd ook gevraagd naar zaken waar de politie zich volgens de bewoners op zou moeten richten. Een aantal uren inzet van de politie zal naar wensen van de bewoners worden besteed.

Genoeg zaken dus voor wijkbewoners in de Literatuurwijk om over mee te denken, mee te doen en mee te beslissen. De resultaten van de enquête worden op donderdag 19 mei om 19:30 uur gepresenteerd in buurtcentrum Het Boegbeeld.

Het Mobile Media Lab komt op zaterdag 28 mei opnieuw naar Almere. Dan zal de basiseenheid Almere Buiten – Hout van de politie een Meet and Greet organiseren op het Globeplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *