Nieuws

Brandweermannen trotseren in rap tempo WTC Trappenloop

Vrijdag 1 april werd voor de vijfde keer de WTC Trappenloop gehouden in het hoogste gebouw van Almere, het Carlton in Almere Stad. Een Almeerse brandweerman eindigde op de derde plaats. 

Er stonden de hele dag verschillende runs op het programma zoals de Kids Run, Business Run en uiteraard ook een run voor individuele lopers. Als laatste was er een run speciaal voor brandweerlieden. In totaal startten zes Almeerse brandweermannen, een brandweerman uit Wilnis, een uit het Duitse Gronau, een uit Lauterbach en een brandweerman uit het Spaanse Zaragoza aan de tocht naar boven.

Tijdens de tocht van 600 treden en 33 verdiepingen naar het hoogste puntje van Almere hadden ze hun complete bepakking aan. Ook hadden ze hun ademlucht op.

Tijden
De route ging deels ook dwars door een parkeergarage heen. Na 5 minuten en 43 seconden kwam de Spaanse brandweerman boven en zet daarmee de beste tijd neer gevolgd door de Duitse brandweerman met 7 minuten en 13 seconden. Een Almeerse brandweerman kwam 25 seconden later binnen met een tijd van 7 minuten en 38 seconden.

Nadat iedereen weer op adem was gekomen werden beneden de prijzen uitgereikt. Het team van HV-Almere feliciteert de brandweermannen met hun behaalde prestatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *