Kort nieuws

Meerdere aanrijdingen op A6, 33 bekeuringen uitgedeeld

Op de A6 richting Muiderberg hebben dinsdagochtend meerdere aanrijdingen plaatsgevonden. Door de verschillende aanrijdingen ontstond er een lange file.

Rond 07:00 vonden er twee aanrijdingen plaats op de A6. De eerste bij de Hollandse Brug waardoor er file ontstond. Bij Almere Stad gebeurde vervolgens ook een ongeval waardoor één rijstrook moest worden afgesloten. De vertraging op de A6 bedroeg hierdoor meer dan een uur.

Ongeveer twee uur later, rond 09:15 uur, vonden er opnieuw twee aanrijdingen plaats. Ter hoogte van Almere Haven ontstond een kop-staart aanrijding tussen twee auto’s. Tegelijkertijd bosten bij afrit Almere Stad drie auto’s op elkaar. De auto’s raakten daarbij zwaar beschadigd. Een persoon raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vluchtstrook

Agenten die bij de aanrijding bij Almere Stad eerste hulp aan het verlenen waren zagen dat veel auto’s via de vluchtstrook de file voorbij reden. “Dat is natuurlijk niet de bedoeling, omdat de hulpdiensten er dan niet meer langs kunnen” schrijft Politie Almere Stad op hun Facebookpagina. Toen de A6 tijdelijk volledig afgesloten werd vanwege het bergen van de auto’s ontstond er zelfs een file op de vluchtstrook.

De in totaal 33 automobilisten die over de vluchtstrook reden ontvangen binnenkort een proces-verbaal op de deurmat.

Foto 1-2: Aanrijding A6 t.h.v. Almere Stad (Foto’s Politie Almere Stad)

Foto 3: Kop-staart aanrijding t.h.v. Almere Haven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *