Persberichten

Korpschef Bouman schenkt uniformen

Korpschef Bouman schenkt uniformenKorpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie heeft zijn uniformen geschonken aan het Nationaal Veiligheidsinstituut (NVI). De uniformen worden onderdeel van de Nationale Collectie Politie, die beheerd wordt door het NVI. Bouman is de eerste korpschef van de Nationale Politie in Nederland. Eén van zijn uniformen zal binnenkort te bewonderen zijn in Veiligheidsmuseum PIT.

Korpschef Gerard Bouman heeft in 2013 de opdracht gekregen om van de zesentwintig politiekorpsen één nationaal korps te smeden. Daarmee is de Nationale Politie in werking getreden. De korpschef heeft de rang van eerste hoofdcommissaris, de hoogste rang bij de Nederlandse Politie. Bouman is de eerste persoon die de rang van eerste hoofdcommissaris bekleedt. Met de komst van de Nationale Politie en een korpschef voor de hele organisatie moest deze verandering ook fysiek zichtbaar worden in het uniform.

Het uniform van de korpschef bevat verschillende rangversierselen waaronder een aantal bijzondere omdat Bouman de eerste korpschef van de Nationale Politie was.

Korpschef Gerard Bouman heeft op 1 oktober 2015 bekend gemaakt dat hij per 1 februari 2016 opstapt als korpschef. Zijn uniformen worden onderdeel van de Nationale Collectie Politie en zijn in ontvangst genomen door het NVI.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *