Nieuws

Geen signalen over wedstrijden met vechthonden

Politiebureau Almere Stad HavenEr zijn bij de gemeente en politie geen signalen bekend over wedstrijden met vechthonden. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders op vragen van het CDA over trainingen en wedstrijden met vechthonden in Almere Poort.

De gemeente laat weten dat de meeste incidenten met bijtende honden plaatsvinden tussen huisdieren onderling. Hierbij meldt het college nadrukkelijk dat er vaak ‘grotere type honden’ betrokken zijn. Vanwege die incidenten heeft de politie in 2015 vier maal een muilkorf en/of aanlijngebod opgelegd. Verder geeft het college aan dat de verantwoordelijkheid van het gedrag van de hond bij de eigenaar ligt. De gemeente en politie hebben wel een rol als het aankomt op het handhaven van de APV. Helaas zullen bijtincidenten nooit helemaal te voorkomen zijn.

Het CDA stelde de vragen naar aanleiding van berichtgeving op Omroep Flevoland. Een hond zou door een agressieve hond bijna zijn doodgebeten in Almere Haven. Via Facebook probeerde de eigenaar van de gewonde hond te achterhalen van wie de agressieve hond is. Op dat Facebookbericht kwamen diverse berichten dat andere mensen ook zoiets hadden meegemaakt.

Lees het antwoord op alle vragen hier: Vechthonden bijten huisdieren (pdf)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *