Kort nieuws

Almeerse brandweer assisteert bij zeer grote brand Lelystad

Zaterdagavond, kort voor middernacht, is er brand uitgebroken in een winkel van het Lelycentre in Lelystad.

Nadat de brandweer van Lelystad ter plaatse kwam bleek de brand van dusdanige omvang dat er assistentie nodig was. Hierop werd er opgeschaald naar zeer grote brand en ‘Grip 1’ afgegeven. Naast het Lelystadse brandweerkorps, kwamen er ook korpsen uit de gemeenten Dronten en Almere ter plaatse.

Het korps uit Almere heeft assistentie verleend met een hoogwerker en een watertransportwagen. De brand woedde in een winkel waar fietsen en huishoudmiddelen verkocht werden. Na ongeveer een uur was de brand onder controle. De omliggende winkels in het complex hebben aanzienlijke rook- en waterschade opgelopen.

De brandweer is de hele nacht bezig geweest met het nablussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *