Nieuws

Stroomstoring en kleine brandjes tijdens de jaarwisseling

De jaarwisseling staat naast het traditionele vuurwerk, champagne en vreugde voor de hulpdiensten ook in het teken van brandjes en incidenten. Dit jaar was het opvallend rustig en deden zich geen grote incidenten voor in Almere.

Het aantal containerbrandjes voor middernacht was met ongeveer tien containerbrandjes erg laag. Na middernacht moest de brandweer nog circa twintig keer op pad om afval- en containerbrandjes te blussen. Rond één uur werd brandend drugsafval aangetroffen langs de Elementendreef en viel de stroom uit in een aantal wijken in Almere Buiten. Voor zover bekend bleven grote branden of andere incidenten uit.

De brandweer reed de meldingen met drie tankautospuiten en een combivoertuig. Hierin zaten een brandweerman, een politieagent en gemeentefunctionaris. Dit voertuig werd bij de kleine brandjes als eerste op pad gestuurd om het vuur te blussen of te kijken of de komst van de tankautospuit nodig was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *