Persberichten

Politie zoekt daders straatroof Waterwijk

Een 30-jarige medewerker van een restaurant in de Muziekwijk is in de Waterwijk op het Murenepad met geweld van zijn geld beroofd. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

Het gebeurt in de nacht van zondag 3 op maandag 4 januari 2016. De medewerker gaat ’s avonds na zijn werk nog wat drinken in een café in de buurt en vlak voor middernacht stapt hij op de bus naar de Waterwijk. Rond 23.45 uur stapt hij uit bij de bushalte Waterwijk Oost en loopt naar huis. Als hij over het Murenepad in de richting van het Bonietplein loopt, ziet hij dat drie donker getinte mannen hem tegemoet komen. Bij het passeren loopt één van die mannen opzettelijk tegen hem op. De Almeerder wordt beetgepakt en gedwongen een steegje in te lopen, richting de Grondelstraat. Daar bedreigen ze hem met een wapen en eisen zijn geld. Nadat de drie hem van zijn geld hebben beroofd, rennen ze weg in de richting van Almere City FC.

Het slachtoffer houdt buiten de schrik geen verwondingen aan de straatroof over. Hij rent naar huis en belt 112. De politie zoekt in de omgeving naar de drie mannen, maar die zijn niet meer te vinden.

Signalementen

Verdachte 1:

 • man
 • donkergetinte huidskleur
 • lengte ongeveer 1,70 meter
 • droeg donkere kleding
 • had een rode baseballcap op met een wit logo en een rechte klep
 • sprak met een Antilliaans of Surinaams accent.

Verdachte 2:

 • man
 • donkergetinte huidskleur
 • droeg donkere kleding
 • had donkere schoenen aan met een witte zoolrand
 • sprak met een Antilliaans of Surinaams accent.

Verdachte 3:

 • man
 • donkergetinte huidskleur
 • droeg donkere kleding
 • sprak met een Antilliaans of Surinaams accent.

Vragen

Heeft u iets van deze straatroof gezien of weet u misschien wie de verdachten zijn? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *