Persberichten

Politie vraagt om tips overval Botplein

De apotheek aan het Botplein is overvallen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.
Het gebeurt op donderdagmorgen 31 december 2015. Rond 08.45 uur komen twee gemaskerde mannen het pand binnen. Ze hebben beiden een vuurwapen bij zich en bedreigen het personeel. Op dat moment zijn er enkele medewerkers in de winkel. Eén moet de kluis openmaken en het geld eruit halen. De overvallers stoppen het geld in een blauwe rugzak, waarna ze ervandoor gaan op een donkere scooter. Het tweetal rijdt weg in de richting van Almere Buiten. De politie heeft de omgeving afgezet en uitgekamd, maar heeft de twee niet meer gevonden.

Signalementen

Beide verdachten hadden een bivakmuts of een masker op. Ze droegen donkere kleding. Eén van de twee had een bruine nek en de ander droeg een rode jas. Ze hadden een blauwe rugzak bij zich waar het geld in verdween.

Getuigen

Een getuige heeft de twee mannen nog gezien. Hij zag tijdens de overval de scooter voor de apotheek staan; de motor draaide. Toen de getuige goed keek, zag hij twee jongens in de apotheek. Plots kwamen er twee vrouwen de apotheek uit rennen. Ze waren duidelijk in paniek. De jongen met een zwarte jas stond in de apotheek en de jongen met een grijze joggingbroek trok één van de vrouwen weer naar binnen.

Vragen

  • Heeft u voor deze overval in de buurt van de apotheek iets verdachte gezien dat misschien iets met de zaak te maken heeft?
  • Heeft u iets van deze overval gezien of weet u misschien wie de verdachten zijn?
  • Heeft u de overvallers ergens op de vlucht gezien?
  • Heeft u andere informatie die de politie misschien kan helpen deze overval op te lossen?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *