Persberichten

Politie houdt extra toezicht op woninginbrekers

politiebureauDe feestdagen staan voor de deur ! Helaas is het inbrekersgilde tijdens deze feestdagen ook vaker actief met het plegen van woninginbraken. Daarom zet de politie deze dagen extra toezicht in. Dat gebeurt nog bovenop het reguliere toezicht en wordt zowel in burger als in uniform gedaan.

Hierbij wordt in Almere nauw samengewerkt met de gemeentelijke toezichthouders, die ook tijdens de feestdagen op dit thema worden ingezet. Door deze extra inzet is de kans op een heterdaadaanhouding groter en worden inbraken voorkomen of opgelost.

Verdachte situatie? Bel 1-1-2 !

Blijft u thuis, blijf dan goed opletten in uw buurt. Ziet u iemand in de straat die er wellicht niet thuishoort en bijvoorbeeld bij huizen naar binnen kijkt of op de uitkijk lijkt te staan? Spreek diegene eens aan of bel 1-1-2. Inbrekers houden niet van een sociale buurt !

Preventietips

U kunt zelf veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van inbraak:

  • Laat als u van huis bent een bewoonde indruk achter. Maak bijvoorbeeld gebruik van tijdschakelaars om de lampen aan en uit te laten gaan.
  • Doe deuren en ramen goed op slot en laat de sleutels niet in het slot zitten.
  • Leg waardevolle spullen niet in het zicht, maar berg ze op, bijvoorbeeld in een kluis.
  • Meld niet op uw voicemail of via sociale media dat u niet thuis bent.
  • Let op babbeltrucs: mensen die bijvoorbeeld met een zielig verhaal aan de deur komen en bij u naar binnen willen. Handel zoveel mogelijk zaken bij de deur af, eventueel met de deur op een kier met een kierstandhouder of ketting.
  • Op http://www.politie.nl/¬†vindt u meer informatie over (het voork√≥men van) woninginbraken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *