Nieuws

Opnieuw aanrijding op rotonde Hospitaaldreef

Donderdagochtend heeft er opnieuw een aanrijding plaatsgevonden op de rotonde voor het Flevoziekenhuis.

Rond 09:15 uur zag een automobilist een fietsende jongen over het hoofd. Een ambulance kwam ter plaatse om de jongen te controleren op eventuele verwondingen, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Gistermiddag ging het ook al mis, toen werd een scooter geschept door een auto. Daarbij raakte één persoon gewond.

 

4 gedachten over “Opnieuw aanrijding op rotonde Hospitaaldreef

 • Snap ook niet dat de rondtonde niet vervangen wordt door een kruispunt met stoplichten.
  Er staan alleen stoplichten bij de oversteek recht vanuit het ziekenhuis maar niet bij de oversteek naar de hospitaalgarage waar je te maken hebt met voetgangers en fietsen.
  Als je denkt door te kunnen rijden omdat het fiestpad vrij is is er een voetganger of andersom en is het niet vreemd dat het dan verkeerd kan aflopen..

  Beantwoorden
 • Ik fiets daar gemiddeld een paar keer per week en wordt regelmatig bijna aangereden door debielen die nog net even sneller voor je langs moeten. Iedereen heeft haast daar, misschien eens wat vaker controles en bekeuringen uitdelen voor het niet verlenen van voorrang. Haaientanden betekend pas op en niet scheur maar door want het is maar een fiets/voetganger

  Beantwoorden
 • Ook alleen maar onduidelijker geworden dmv de verkeerslichten daar.

  Als het groen is voor autoverkeer denken veel mensen door te kunnen rijden. Alleen geldt dat groene licht alleen maar voor het fietspad. Zodra je dan dus de rotonde wilt oprijden moet je de voertuigen op de rotonde weer voor laten gaan en in de remmen voor voertuigen op de rotonde. Als je een aanhanger hebt blokkeer je meteen het hele fietspad.

  Vanaf de andere kan, komende uit de hospitaalgarage, sta je stil midden op de rotonde als je rood licht hebt en staat meteen alles vast.

  Ongelofelijk dom gemaakt. Maak er een kruispunt van.

  Beantwoorden
 • Wie die rotonde ooit verzonnen heeft…. Ongelooflijk gevaarlijk daar. Maak er inderdaad een kruispunt met stoplichten van. Stroomt het ook beter door in de tijd van de spits. Hoewel… Er zijn mensen die altijd nog even hun auto door het laatste moment oranje proppen en zo een kruispunt bezet houden omdat ze dan niet door kunnen rijden en op die manier de overigen ook weer ophouden. Het gebruik van de richtingaanwijzer schijnt ook ontzettend lastig te zijn, waardoor mensen die wachten om een rotonde op te gaan, vaak onnodig wachten omdat er een auto toch afgaat maar dit niet liet weten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *