Nieuws

Hulpdiensten varen massaal uit voor brandende boot

In de nacht van maandag op dinsdag zijn hulpdiensten massaal uitgerukt voor een brandende boot op het Gooimeer. Rond kwart voor 12 kwam bij de meldkamer de melding binnen waarna, naast de brandweer, ook diverse waterhulpdiensten werden gealarmeerd.

Een boot van een particuliere hulporganisatie was als eerste ter plaatse en de bemanning begon direct met blussen. Omdat het niet zeker was of ten tijde van het uitbreken van de brand nog mensen aan boord waren, werd tegelijkertijd ook een zoekactie gestart. Vanwege het beperkte zicht in het donker werden er een tweetal ‘flare`s’ afgeschoten om het zoekgebied te verlichten. De boot bleek al ongeveer drie weken aan de kade in Huizen te hebben gelegen en men vermoedt dan ook dat brandstichting de oorzaak is geweest. De politie van Huizen stelt een onderzoek in. Een brandweerboot vanuit Almere heeft gecontroleerd of het vuur daadwerkelijk geblust was.

Nadat de brand op de boot onder controle was hebben de hulpdiensten geprobeerd een sleepverbinding te maken. Niet veel later zonk de boot in de vaargeul en kwam het op een diepte van ongeveer zes meter te liggen. Vervolgens is de boot tot net buiten de vaargeul getrokken en is de berging overgedragen aan Rijkswaterstaat. Zij zullen later samen met de Centrale Meldpost IJsselmeer gaan bepalen wat er met het wrak zal gebeuren.

Foto`s:
Foto`s 1-3: Gooinieuws
Video:

Tweet KNRM:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *