Persberichten

Drugsdealer aangehouden op Festivalplein

Politie logoOp dinsdag 8 december heeft de politie een drugsdealer aangehouden op het Festivalplein.

Rond 10.15 uur zag een medewerker van het cameratoezicht dat er vermoedelijk drugs werd overgedragen op het plein. De politie trad hierbij onmiddellijk op. Met ondersteuning van cameratoezicht kon de koper worden getraceerd op het Stationsplein. Hij bleek in het bezit van een kleine hoeveelheid wiet. De verkoper, die zich nog op het Festivalplein bevond, voelde kennelijk de bui al hangen want bij het waarnemen van de agenten verstopte hij iets in de directe omgeving. Bij nader onderzoek bleek dit een blik te zijn waarin 39 zakjes hennep en 15 zakjes hasj was verpakt. De dealer, een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de fouillering van de verdachte bleek dat hij ook in het bezit was van andere verdovende middelen. Waarschijnlijk gaat het hier om hard drugs. De middelen werden in beslag genomen en worden onderzocht.

Integrale aanpak

De aanhouding is het resultaat van duidelijke afspraken omtrent deze locatie waarbij het plegen van strafbare feiten niet getolereerd wordt. De politieactie van gisteren maakt deel uit van een gezamenlijke aanpak met de integrale veiligheidspartners. Naast duidelijk en zichtbaar repressief optreden door de politie wordt er door de partners ook geïnvesteerd op het schoonhouden van de locatie en een persoonsgebonden aanpak in de zin van zorghulpverlening. Deze aanpak wordt voortgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *