Persberichten

Dertien jaar cel voor doodslag op Nikki Lawalata

Groot Politieonderzoek naar vermiste vrouw in Poort (2)De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 41-jarige vrouw uit Culemborg tot een gevangenisstraf van dertien jaar voor de doodslag op Nikki Lawalata en het wegmaken van haar stoffelijk overschot.

Op grond van al het bewijsmateriaal in het strafdossier concludeert de rechtbank dat het niet anders kan zijn dan dat verdachte zich op 31 augustus 2013 in de woning van haar ex-vriend in Almere schuldig heeft gemaakt aan de doodslag op het slachtoffer door haar te verwurgen. Vervolgens heeft verdachte het stoffelijk overschot weggevoerd naar de Torenvalkweg in Lelystad en daar neergelegd en achtergelaten.

Het slachtoffer was de nieuwe vriendin van de ex-vriend van verdachte. Jaloezie lijkt het motief te zijn geweest voor deze brute en gewelddadige daad. Alles wijst erop dat verdachte het niet kon verkroppen dat het slachtoffer de droomvrouw van haar ex-vriend was en verdachte het contact met haar ex-vriend aan het verliezen was.

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een schokkend strafbaar feit waarbij Nikki Lawalata het hoogste rechtsgoed, het leven, is ontnomen. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank in het bijzonder rekening gehouden met het feit dat verdachte geen openheid van zaken heeft willen geven en de familie daarmee met veel vragen achterlaat. Daarnaast heeft verdachte volhard in haar beschuldiging tegen haar ex-vriend, waarvoor geen onderbouwing is geleverd.

De voorlopige hechtenis van de verdachte was eerder door het gerechtshof opgeheven. De rechtbank heeft bij de veroordeling bevolen dat ze weer de gevangenis in moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *